מטבח מקומי
האפשרות לטעום ממטעמי המטבח המקומי של האי היא גורם משיכה משמעותי לביקור בסנטוריני. המטבח מורכב ברובו ממאכלים יווניים מסורתיים וטעימים, המבוססים ברובם על ירקות ופירות עונתיים, גבינות ובשרים טריים ומקומיים, כוללים מנות דגל כמו מוסקה, פסטיציו, סופלאקי, פאידקיה וסטיפאדו - תבשיל בקר בבישול ארוך עם הרבה בצל.
שתי מנות מאפיינות את סנטוריני:
• טומטוקפטאדס - מנה של לביבות שעשויות מגבינות ועגבניות.
• פאבה - פירה שעשוי משעועית צהובה או אפונה.
באי ישנן מספר מסעדות גורמה מעולות זוכות פרסים, המוסיפות ניחוח מודרני למטבח היווני המסורתי, עם מנות המבוססות על הטעמים הייחודיים של האי ועל החקלאות המקומית.